onsdag 23 december 2015

Lyxig Lakritskola

Ca 70 st

Ingredienser:
100 g smör
2 ½ dl strösocker
2 - 2½ msk lakritspulver (markattas)
3 dl vispgrädde
1 dl farinsocker
½ dl glykos (glykossirap)
½ tsk vaniljsocker

Garnering:
1 tsk flingsalt

Gör så här:
Smält smör och socker i en tjockbottnad kastrull (traktörpanna). Koka under omrörning i 3-5 minuter till gyllenbrun färg. Tillsätt lakritspulver, grädde, farinsocker, glykos och vaniljsocker. Låt koka utan lock tills smeten klarar kulprovet eller är 120º, ca 20 min. Häll i en form med bakplåtspapper, ca 20*25 cm. Låt svalna ca 15 min, strö över flingsalt och låt stelna i rumstemperatur. Skär i bitar och slå in i papper. Kulprovet: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla en kula. Kulan ska bli fast till hård.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar