onsdag 23 december 2015

Snörullad pepparkaksfudge

Ca 50 st

Ingredienser:
3 dl vispgrädde
3 ½ dl strösocker
½ dl glukos (glykossirap)
½ tsk salt
1 ½ tsk pepparkakskryddor

Garnering:
1 ½ msk florsocker till rullning

Gör så här:
1: Koka grädde, socker, glukos, salt och pepparkakskryddor tills det har en temperatur på 118º, det tar ungefär 25 minuter. Gör ev kulprovet för att kontrollera om fudgen är färdig (häll lite smet i ett glas kallt vatten och forma till en mjuk kula).
2: Dra av kastrullen från plattan och rör fudgesmeten tills den blir fluffig och krämig, det tar ungefär 4 minuter. Häll upp i en form (ca 20*20 cm) och tryck ut kolan så den blir jämn. Låt svalna helt och ställ kallt i kylskåp.
3: Stjälp upp, skär fudgen i kuber, halvera på diagonalen och rulla i florsocker. Förvara kallt i kylskåp så håller din pepparkaksfudge i minst 4 veckor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar