onsdag 23 december 2015

Mjölkchokladfudge

Ingredienser:
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 g smör
2 msk vit sirap
150 g mjölkchoklad

Gör så här:
Börja med att smälta ihop vispgrädde, strösocker och sirap i en tjockbottnad kastrull (traktörpanna). Låt koka på medelhög värme tills den nått en temperatur av 120ºC. Tag bort från värmen och rör ner smör och vit sirap. Ställ tillbaka på plattan och låt småkoka i 2-3 minuter. Tag sedan bort från värmen igen och rör ner mjölkchokladen. Rör tills all choklad smält. Häll upp i formen, ca 15*25 cm,  och låt svalna en aning i rumstemperatur. Ställ sedan formen i kylskåpet en stund så att fudgen stelnar helt. Skär i bitar, ät och njut.

Farligt gott :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar