fredag 19 december 2014

Pepparkakspraliner

ca 20 st

Ingredienser:
75 g pepparkakor
100 g mandelmassa
3 msk smör, rumsvarmt
1 msk konjak

Garnering:
200 g vit choklad
1-2 krossade pepparkakor

Gör så här:

Krossa pepparkakorna i en mortel. Riv mandelmassan. Blanda den med pepparkakskrosset, smör och ev konjak. Blanda ingredienserna ordentligt. Forma till små runda kulor och lägg dem på en bricka med bakplåtspapper. Ställ dem i frysen i ca 45 minuter. Smält chokladen i micron, 4*25 sek i intervaller och rör om lite då och då. Doppa kulorna i chokladen.  Strö över lite krossad pepparkaka. Låt stelna i kylskåp. Förvara svalt.

Tips!

* Låt bollarna stå i frysen så pass länge att de blir lite hårda annars finns risken att de flyter ut sen  när du doppar den i chokladen!

* Låt chokladen få "andas" i någon minut efter den har smälts så att den blir lite tjockare...!

* Smula på pepparkakssmulet direkt på varje pralin efter chokladdoppningen annars så hinner de stelna och smulorna ramlar då av!

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar